The project "Telar", by the Galician studio FLU-OR, winner of the ephemeral architecture competition for the Valle-Inclán lobby


"Telar" has been the winner of the Call for Ephemeral Architecture for the Valle-Inclán Theater (CDN) lobby. A light and floating vault over the theater hall, the work of the Galician studio FLUORINE. Of this project, the Jury – made up of representatives of the National Institute of Performing Arts and Music (INAEM), CDN, AAPEE, COAM, the Paredes Pedrosa studio – highlights “its poetic character and close to the scenographic language of the theater, as well as the ability to transform the perception of space through a light but resounding gesture. In the ground level, the simple furniture elements are integrated with the existing pavement and allow different situations, even being able to appropriate the outdoor plaza ”.

The other two finalist projects were "La Alfombra Roja", by mechanism – a colorful and versatile piece, of which the Jury highlights its definition and ease of use – and “Tectónica”, by Nasaco – a new relief that runs along the perimeter of the lobby, highlighting its scenographic component, the combination of materials and attention in detail and regulations -.

Up to 61 proposals from different countries were submitted last July to this call launched by the CDN in collaboration with the Official College of Architects of Madrid (COAM) and the Association of Scenic Artists of Spain (AAPEE) with the aim of making the lobby of the Vale-Inclán Theater, a multifunctional space, open to the public, with an avant-garde spirit, versatility of uses and relationship with the existing project.



Source of the new

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *